Waar vind ik goede WordPress thema’s?

hoe kan ik WordPress installeren

Een WordPress thema bepaalt hoe jou site eruit gaat zien. Een thema kan heel simpel zijn en alleen het uiterlijk van je website veranderen. Het kan echter ook geavanceerd zijn zodat je veel zaken (zoals lettertypes) kunt instellen via het thema. Dat heet in de WordPress omgeving vaak een “pagebuilder”.

Gratis WordPress thema’s

Er zijn veel thema’s voor WordPress op het internet te vinden. Veel daarvan zijn gratis en worden gemaakt door bedrijven die naast de gratis thema’s ook betaalde thema’s aanbieden. Daarnaast worden veel thema’s gemaakt door vrijwilligers die op die manier iets bij willen dragen aan de WordPress omgeving. Deze gratis thema’s kun je vinden op onderstaande website:

Betaalde WordPress thema’s

Ga je voor de betaalde thema’s, dan merk je al snel dat deze thema’s veel beter in elkaar zitten. Je hebt veel opties die je kunt instellen, veel meer mogelijkheden om het uiterlijk heel precies op jou wensen af te stellen etc. Daarnaast heb je bij betaalde thema’s ondersteuning van de maker van het thema. Lukt er iets niet of heb je een vraag? Dan neem je contact op met de maker en wordt je verder geholpen. Dat scheelt je enorm veel tijd.

Enkele van de grotere aanbieders staan hieronder: