Hoe kan ik WordPress installeren?

hoe kan ik WordPress installeren

WordPress is een programma (CMS = Content Management Systeem) waarmee je heel gemakkelijk een website kunt maken en onderhouden. Je hebt Wordpress binnen enkele minuten geïnstalleerd en je kunt direct aan de slag met je eigen website.

Wat heb je nodig voor een WordPress website?

Om je eigen WordPress website te installeren heb je een domeinnaam en een webhostingpakket nodig. Je kunt WordPress installeren op het kleinste webhosting pakket.

WordPress installeren

Nadat je je eigen domeinnaam en webhostingpakket hebt aangevraagd, kun je met onderstaande stappen WordPress installeren:

 1. Log in op het Control Panel
 2. Ga naar het tabblad “Toepassingen”
 3. Klik bij WordPress op de knop “Installeren”
 4. Zet een vinkje bij het vak “Ik ga akkoord met de voorwaarden van deze licentieovereenkomst”
 5. Klik op “Volgende”
 6. Let op: geef nu de locatie op waar WordPress geïnstalleerd moet worden. Heb je nog helemaal niets op je webhostingpakket geïnstalleerd? Dan kun je de tekst “wordpress” verwijderen.
 7. Klik bij de beheerdertoegang op “Gebruik beheerdergebruikerssnaam en -wachtwoord die niet aan een specifieke gebruiker zijn gekoppeld”.
 8. Geef vervolgens de Beheerdersgebruikersnaam. Dit mag je eigen naam zijn. Maak er in ieder geval geen voor de hand liggende namen van. Dus geen “admin”, “administrator” etc.
 9. Geef dan een wachtwoord op. Maak hier een sterk wachtwoord van zodat het niet makkelijk ter raden valt.
 10. Klik op “Alle instellingen weergeven”
 11. Geef je mailadres op bij “E-mail van beheerder”
 12. Kies de Nederlandse taal bij “Schermtaal”
 13. Klik daarna op “Installeren”

WordPress wordt nu geïnstalleerd. Zodra het klaar is verschijnt het scherm waar je de instellingen nog kunt aanpassen. Je  kunt nu op je WordPress website inloggen als beheerder. Dat doe je al volgt:

 • Klik op de link “Administratieve interface”
 • Als je een melding krijgt over een “Onveilig formulier”, dan klik je op “Verstuur”.
 • Je bent nu als beheerder ingelogd op je WordPress website. Het is aan te raden om deze pagina bij je favorieten te plaatsen van je webbrowser. Zo kun je de volgende keer direct inloggen op je website.

Nu WordPress geïnstalleerd is, kun je inhoud gaan toevoegen.