Hoe kan ik mijn website uploaden?

hoe kan ik mijn website uploadenAls je een website hebt gemaakt , dan wil je de website uploaden zodat hij voor iedereen zichtbaar wordt. Dat doe je met een zogenaamd FTP programma. Dat is een programma dat verbinding maakt met onze servers. Er bestaan een aantal van dat soort programma’s waarvan we hieronder een opsomming hebben gemaakt:

Website uploaden met gratis FTP software

We hebben een aantal gratis FTP programma’s op een rij gezet waaruit je kunt kiezen. Er nog veel meer FTP programma’s maar dit zijn de meest gebruikte. Je kunt de programma verkrijgen door op de link te klikken.

Website uploaden met betaalde FTP software

Dit is commerciële FTP software welke te koop zijn via de onderstaande links:

Welke software je kiest is een een kwestie van persoonlijke smaak. Mocht je vaak websites uploaden en gebruik je een Mac, dan is Transmit een absolute aanrader! Je kunt het 30 dagen gratis uitproberen via bovenstaande link.

Ga je voor gratis en gemak, dan is FileZilla een goede keuze voor zowel Mac als Windows gebruikers.

Website uploaden

Om je website te uploaden (online plaatsen) heb je onderstaande gegevens nodig:

  • hostname of ftp-server
  • gebruikersnaam
  • wachtwoord
  • poort: 21

Bovenstaande gegevens heb je ontvangen bij de oplevering van je hostingpakket. Weet je deze gegevens niet meer? Neem dan contact op met onze helpdesk. In dit voorbeeld gebruiken we FileZilla omdat dat voor zowel Windows als Mac te verkrijgen is.

Start FileZilla en vul bovenstaande gegevens in. Klik vervolgens op “Snelverbinden”. Er wordt nu verbinding gemaakt met de FTP server.

In de linkerkolom zie je de bestanden van je computer. Kies de juiste map waar de bestanden staan om up te loaden.

In de rechterkolom zie je de mappen van je hostingpakket. Je website komt in de map “httpdocs” te staan. Dubbel klik op de map om deze te openen.

Sleep vervolgens de bestanden die je wil uploaden van de linkerkolom naar de rechterkolom. je website wordt nu online geplaatst. Staat er al een bestand index.html, dan mag je deze overschrijven.

Meer weten over de FTP software?

Wil je meer weten over de betreffende FTP software? Raadpleeg dan de website van de maker van de software. De links naar de websites staan onder de naam van de software.