Hoe verhuis ik een .be domeinnaam?

Hoe verhuis ik een .be domeinnaam?

Voor het verhuizen van een .be domeinnaam naar CocomoHosting dienen een aantal stappen doorlopen te worden.

1. Domeinnaam opzeggen bij de huidige provider

Zeg de domeinnaam op bij uw huidige provider en vertel dat u deze wilt verhuizen. U krijgt dan een zogenaamde verhuiscode. Deze verhuiscode hebben we nodig om een verhuizing in gang te zetten.

2. Controleer de eigenaar van de domeinnaam

Om een domeinnaam te verhuizen moet de huidige eigenaar akkoord geven. De eigenaar van de domeinnaam kunt uw controleren via de whois-functie (link is external) op dns.be. Mocht de domeinnaam niet op de juiste naam staan, dan dient u dat eerst bij de huidige provider te laten wijzigen. Alleen zij kunnen een houderwijziging aanvragen.

3. Aanvragen verhuizing

Als de voorgaande stappen doorlopen zijn, dan kunt u nu de domeinnaam verhuizing aanvragen. Op de bestelpagina wordt de domeinnaam als ‘bezet’ weergegeven. Op de pagina daarna kunt u de verhuiscode invullen. Als de verhuizing door de dns.be wordt geaccepteerd, dan wordt de domeinnaam verhuist.

Een paar dagen nadat de verhuizing is gestart ontvangt de eigenaar van de domeinnaam een e-mail waarin om een bevestiging wordt gevraagd voor de verhuizing. In deze mail staat een link naar een website waarop kan worden aangegeven of de verhuizing akkoord is. Mocht u de mail niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op.