Hoe verhuis ik een .com domeinnaam?

Hoe verhuis ik een .com domeinnaam?

Voor het verhuizen van een .com domeinnaam naar CocomoHosting dienen een aantal stappen doorlopen te worden. Een verhuizing van een .com domeinnaam duurt over het algemeen meer dan een week. Het is aan te raden op tijd met de verhuizing te starten om te voorkomen dat u bij uw huidige provider alsnog een factuur krijgt.

1. Domeinnaam opzeggen bij de huidige provider

Zeg de domeinnaam op bij uw huidige provider en vertel dat u deze wilt verhuizen. U krijgt dan een zogenaamde verhuiscode (ook wel ‘auth code’ of EPP code genoemd). Deze verhuiscode hebben we nodig om een verhuizing in gang te zetten.

2 . Laat de ‘lock’ op de domeinnaam verwijderen

Een .com domeinnaam heeft een extra beveiliging om een ongewenste verhuizing te voorkomen. Dat noemen ze een ‘lock’. Vraag of uw huidige provider de ‘lock’ wil verwijderen zodat de domeinnaam verhuist kan worden.

3. Controleer de eigenaar van de domeinnaam

Om een domeinnaam te verhuizen moet de huidige eigenaar via e-mail een akkoord geven. De eigenaar van de domeinnaam kunt u controleren via uw huidige provider. Zorg ervoor dat het e-mailadres van de eigenaar bereikbaar is. Mocht de domeinnaam niet op de juiste naam staan, dan dient u dat eerst bij de huidige provider te laten wijzigen. Alleen deze kan een houderwijziging aanvragen.

4. Aanvragen verhuizing

Als de voorgaande stappen doorlopen zijn, dan kunt u nu de verhuizing van de domeinnaam aanvragen. Op de bestelpagina wordt de domeinnaam als ‘bezet’ weergegeven. Op de pagina daarna kunt u de verhuiscode invullen. De verhuizing wordt dan door ons in gang gezet.

Een paar dagen nadat de verhuizing is gestart ontvangt de eigenaar een e-mail waarin om goedkeuring voor de verhuizing wordt gevraagd. In de e-mail staat een link naar een website om de verhuizing te bevestigen. Mocht u geen mail ontvangen hebben, neem dan contact op met onze helpdesk.