Een domeinnaam te verhuizen

Een domeinnaam verhuizen lijkt ingewikkeld, maar dat valt in de praktijk heel erg mee op als je onderstaande stappen volgt voordat de verhuizing gestart wordt.

 1. Zeg de domeinnaam op bij je huidige provider

  Zeg de domeinnaam op bij je huidige provider en vertel dat je deze wil verhuizen. Je krijgt dan een zogenaamde verhuiscode of ‘token’. Deze verhuiscode hebben we nodig om een verhuizing in gang te zetten.

 2. Controleer de eigenaar van de domeinnaam

  Om een domeinnaam te verhuizen moet de huidige eigenaar akkoord geven. De eigenaar van de domeinnaam kunt je controleren bij je huidige provider. Mocht de domeinnaam niet op de juiste naam staan, dan laat je dat eerst bij de huidige provider veranderen. Alleen zij kunnen een houderwijziging aanvragen.

 3. Laat de ‘lock’ op de domeinnaam verwijderen

  Een aantal domeinnamen (bijvoorbeeld de .com domeinnaam) heeft een extra beveiliging om een ongewenste verhuizing te voorkomen. Dat noemen ze een ‘lock’. Vraag of je huidige provider de ‘lock’ wil verwijderen zodat de domeinnaam verhuisd kan worden.

 4. Aanvragen verhuizing

  Als de voorgaande stappen doorlopen zijn, dan kun je nu de verhuizing van de domeinnaam aanvragen. Op de bestelpagina wordt de domeinnaam als ‘bezet’ weergegeven. Op de daaropvolgende pagina vul je de verhuiscode in. Zodra we de bestelling hebben ontvangen zetten we de verhuizing in gang.

Zodra de domeinnaam is verhuist ontvang je van ons een bevestiging.