Domeinnaam tips: wat is een goede domeinnaam?

domeinnaam tipsHet kiezen van een goede domeinnaam lijkt simpel maar is het niet. Het begint al met de vraag of de naam van die je hebt bedacht, nog vrij is. Een succesvolle website heeft een naam die de lading dekt.

Omdat je meestal niet de enige bent in je branche, is de kans groot dat veel termen al in gebruik zijn. Ook de extensies nl, de, eu, com etc. zijn vaak al weggekaapt door concurrenten.

CocomoHosting is specialist in het registreren van domeinnamen. We weten als geen ander hoe belangrijk een goede naam voor je website is. Daarom geven wij je een aantal handige domeinnaam tips die je helpen bij het vinden van een sterke domeinnaam.

 • Kies een domeinnaam die past bij je doelgroep
  Welke klanten heb je iets te bieden. Wie zijn zij? Verzamelaars van schaalmodellen of gezinnen met jonge kinderen? Prijskopers of welgestelden? Inkopers van het MKB of reislustigen op zoek naar een voordelige reis? De domeinnaam van je website selecteert in hoge mate het type bezoekers van je website. Zonder bezoekers geen conversie, zonder conversie geen resultaten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 • Kies een domeinnaam met bedrijfsnaam of hoofdactiviteit
  Met de naam ikzoekeenauto.nl verleidt je geen watersportliefhebbers op zoek naar een zeilboot. Zorg daarom voor duidelijke, herkenbare naam. Kies een domeinnaam waarin je (bedrijfs)naam of hoofdactiviteit is opgenomen. Het bevordert je vindbaarheid in zoekmachines als Google aanzienlijk.
 • Kies een domeinnaam die past bij je regio of organisatie
  Werk je in Nederland? Kies dan voor de extensie .nl en bij voorkeur niet voor .com of .biz. Die geven je een zakelijke uitstraling. Een non-profit organisatie daarentegen, is beter af met .info of .org.

Nog meer domeinnaam tips

Nog enkele  tips bij het kiezen van een goede domeinnaam.

 • Bedenk een zo kort mogelijke domeinnaam. Less is more!
 • Koppel je domeinnamen aan je hoofdactiviteit. Bezoekers die daarop zoeken komen dan eerder op je website terecht.
 • Domeinnamen met je productnamen erin geven betere resultaten bij zoekopdrachten.
 • Registreer bij een domeinnaam met meerdere woorden ook varianten met een koppelteken en/of afkortingen.