Controleer of je domeinnaam nog vrij is:

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam wijst naar een unieke plek op het internet. Het is jou eigendom en je bepaalt zelf wat je met je domeinnaam wilt doen. Met een domeinnaam alleen kun je niet zoveel. Hieronder wordt beschreven wat je zoal met er mee kunt doen.

Alleen vastleggen

Wil je alleen een domeinnaam vastleggen zonder gebruik te maken van andere diensten zoals e-mail of een eigen website? Dan kies je voor registreren. Je betaalt dan alleen voor de domeinnaam. Waarom vastleggen? Door je domeinnaam te registreren kan een andere persoon of bedrijf deze niet meer vastleggen. Hij is vanaf dat moment exclusief voor jou. Om helemaal op zeker te spelen adviseren wij om niet alleen een .nl vast te leggen maar ook .com en .eu. Zo voorkom je dat kwaadwillenden er misbruik van maken.

Koppelen aan een website

Wil je een website maken of laten maken? Dan heb je naast de domeinnaam een hostingpakket nodig. Met dat hostingpakket komt de website beschikbaar op het internet en kunnen andere je website bezoeken. Je hebt al een hostingpakket vanaf €5,00 per maand. Met een hostingpakket kun je ook e-mail ontvangen, je hebt geen extra e-mailpakket meer nodig.

E-mail ontvangen

Wil je een eigen mailadres zonder website? Dan kies je voor een e-mailpakket. Je kunt dan op je eigen domeinnaam e-mail ontvangen en verzenden. Dat kan op je computer maar ook op je smartphone. Ben je op vakantie? Dan kun je gebruik maken van webmail. Alle e-mailpakketten hebben een spamfilter en een virusfilter dus je kunt veilig je mail ophalen.

Doorsturen naar een andere website

Wil je de domeinnaam koppelen aan een bestaande website bij een andere provider? Dan kies je voor de Doorstuurservice. Als je je nieuwe domeinnaam dan opvraagt, dan kom je op de website uit waaraan deze domeinnaam gekoppeld is.

Controleer of je domeinnaam nog vrij is: